O nama

UNIS institut za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara d.o.o. Istočno Sarajevo – Pale, naučno-istraživački i razvojni institut osnovan je 1997. godine kao grupacija matičnog preduzeća Unis Istočno Sarajevo. U to vrijeme Institut je funkcionisao kao Zavod, čija je osnovna djelatnost bila zaštita na radu i zaštita od požara.

Transformacija Zavoda u Institut izvršena je 2001. godine, od kada počinje puni razvoj preduzeća, čija je djelatnost pored zaštite na radu i zaštite od požara proširena na ekologiju, zaštitu životne sredine i projektovanje. Preduzeće je 2006. godine upisano u Registar naučno istraživačkih ustanova.

Unis Institut za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara Istočno Sarajevo – Pale zapošljava veći broj stručnih kadrova iz raznih oblasti nauke i tehnologije, što je rezultiralo raznim priznanjima: Jubilarna nagrada Nikola Tesla - Savez pronalazača Republike Srbije, te druga tehnička rješenja u multidisciplinarnim naukama.

Vodeću poziciju na tržištu stekli smo širokom ponudom usluga, tehničkom opremljenošću, stručnošću i iskustvom, a sve u cilju zadovoljenja potreba klijenata.